menu

Családireceptkönyv.hu

334.Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 tojásfehérje
100 g cukor
8 tojássárgája
30 g kakaópor
170 g búzaliszt (BL55)
1 cs só

krém
2 db lapzselatin
1/2 dl rum
1 l habtejszín
50 g kakaópor
150 g cukor

teteje
150 g étcsokoládé
56 ml habtejszín

Elkészítés:


30 x 35 cm tepsi, papír. Simára keverjük a piskótát.
A sütőpapírra szedjük a masszát, körbe 1 cm-t szabadon hagyva, rákenjük, egyenletesen kenjük el, mert különben nem lesz tökéletes a végeredmény!
Előmelegített 190 C sütőben, hőlégkeverés nélkül, kb. 10 perc sütés.
10-15 percig hagyjuk hűlni, majd egy vékonyan lisztezett sütőpapírra ráborítjuk, hogy ne száradjon ki.
krém
A lapzselatinokat kis tálban beáztatjuk a rumban, és félretesszük
Kemény habbá verjük a habtejszínt. Hozzáadjuk a porcukrot, és a kakaóport, majd egyenletesen elkeverjük vele.
A rumba beáztatott lapzselatinokat mikrohullámú sütőben 10-20 másodperc alatt felolvasztjuk .A krémhez keverjük
A piskótalapot elfelezzük és rákenjük a krémet.Rátesszük a másik lapot.
Hűtőbe tenni 1-2 órára.
Tetejére olvasszuk meg a bevonathoz szükséges étcsokoládét, majd forraljuk fel a tejszínt, és még forrón, csurgassuk az olvasztott csokoládéhoz, és keverjük el sima,, öntsük a betöltött, kihűlt Rigójancsi tetejére, és kenjük el rajta.
5 x 5 cm kockákra vágjuk fel.
.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Közepes
share
 Tiramisu
Tiramisu

A kávét lefőzzük, hogy mire elkészül a krém, kihűljön. A tojássárgákat a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd belsejéből kikapart magokkal együtt robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

Egy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk