kb 60 db keksz
2 csomag vanília pudingpor
2 tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12 dkg margarin
1 l tej
1/2 cs zselatin
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel (30 db), és elkészítjük a rá való krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni
Elkészítés: Először a krémet készítjük el.Megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk. A túrót összekeverjük a tojással,mazsolával,vaníliával,és a naranccsal. Kóstolás következik! Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém.. A puding még langyos,amikor...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyurjuk , ha kemény pici tejet adhatunk hozzá. A tésztát vékonyra nyultjuk és kiszaggatjuk kb 70 darab kört kapunk . 200 fokon pirosra sütjük . A tejet fe...
Elkészítési idő: kb 2óra Nehézség: Közepes