Základné kakaové piškótové cesto:
8 ksvajcia
8 PLcukor kryštál
8 PLmúka polohrubá
1/2 ksprášok do pečiva
kakao
Na kokosovú lahôdku potrebujeme:
1 ks (Základné kakaové piškótové cesto)piškóta kakaová
1 ks (to isté cesto ako pri kakaovom, len vynecháme kakao)piškóta biela
Čokoládová plnka:
3 ksvajcia
150 gcukor práškový
2 PLkakao
250 gmaslo
Kokosová zmes:
350 gkokos strúhaný
100 ghrozienka
(alebo iná liehovina tohto typu)rum
voda
Na ozdobu:
marcipán
čokoláda
1Čokoládová plnka: vajcia vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom a kakaom do hustého krému, necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame krém. Kokosová zmes: vodu zmiešame so sušenými hrozienkami namočenými v rume a strúhaným kokosom do vláčnej hmoty.
2Do úzkej podlhovastej formy vložíme bledý piškótový plát, potrieme jahodovým džemom, nanesieme čokoládovú plnku, pridáme plát čokoládovej piškóty, na ňu kokosovú zmes, opäť piškótový tmavý plát, plnku, džem a nakoniec bledý plát. Po vychladnutí a stuhnutí potiahneme marcipánom a vrch pokvapkáme roztopenou čokoládou.
3Krájame na tenké pásiky.
4Základné piškótové cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť.
legelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPUNCSOS MÉZES 2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda megosztása27 Nyomtatás • PDF • E-mail Tészta: 50 dkg liszt 6 dkg margarin 16 dkg porcukor 2 tojás 1 teásk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, a tojássárgájával és a sütőporral, majd 3 részre osztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, hozzákeverjük a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű