10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 g csomag sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín
400 g tejföl (piros dobozos)
1 csomag habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 db kisebb citom leve
4 db kiwi
A tetejére:
1 csomag tortazselé (színtelen)
2.5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200 C fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam.
A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval, a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem.
A kiviket meghámoztam. Tojás szeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre.
A tortazselét a cukorral, citrom levével,vízzel felforraltam. Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kiwi szeletet befedje. Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani. 25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg bar...
Elkészítési idő: 1,5 óraKrém:Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mel...
Elkészítési idő: 20-25 percElőször érdemes az öntetek elkészítéséve kezdeni, mert úgyis hidegen kell azokat felhasználni. 1. A vaníliakrémhez kikeverjük a pudingport a cukorral, tojássárgákkal, vaníliás cu...
Elkészítési idő: