40 dkg cukrozott sűrített tej /1 doboz konzerv/
30 dkg vajas keksz
5 dl tejszín
2 cs. habfixáló
5 dkg tejcsokoládé vagy kakaópor
a pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma /vagy egy rúd vanília kikaparva, vagy vaníliás cukor/
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
25 x 25 centis forma alját kirakjuk keksszel. Rákenjük a karamellt. Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vaníliás főzött krém, majd egy újabb sor keksz. A jéghideg tejszínhez adjuk a fixálókat és habbá verjük, ez kerül a tetejére, majd ezt a reszelt csokoládéval megszórjuk. A csokoládé reszelék helyett kakaóporral is megszórhatjuk.
A kész süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
A karamell konzerv az ARBAT nevű orosz üzletben szerezhető be, esetleg Szlovákiában!
Főzd meg a kávét. Erős, eszpresszó jellegű kávé kell hozzá. Ha kész, öntsd ki egy tányérba, keverd bele a két evőkanál cukrot, és hagyd kihűlni.Válaszd szét a tojásokat. Mivel nyer...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval keményre verjük (ha ezzel kezdjük, nem kell utána elmosni a mixert ;-) ). Egy másik edényben habosra mixereljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet. Egy 24*22 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük. Amíg sül, elkészítj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szét választottam. A cukrot elfeleztem a tojások sárgájához és a fehérjéhez. A tojássárgáját felvertem a cukorral fehéredésig, majd 7 kanál vizet hozzá és tovább hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű