Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szeletes)
A kekszalaphoz:
◾200 g zabkeksz
◾40 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
◾20 g porzselatin + 100 g víz
◾200 ml habtejszín
◾100 g cukor
◾2 lime reszelt héja, leve
◾350 g görög joghurt
◾100 g tejföl
◾1 citrom reszelt héja
◾150 g málna (lehet fagyasztott is)
A díszítéshez:
◾100 g friss málna
◾1 lime
A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.
A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk. A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.
A tészta készítése: A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, a juice, cukor, citromhéj hozzáadása után, felfőzzük egy kicsit. Ez kb. 3 perc, kevergessük meg néha. Egy kis edényben keverjük össze a zselatint a vízze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Könnyű