Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 6 tojássárgája
- 140 gr darált dió
- 100 gr nádcukor
- 2 evőkanál rizsliszt
- kevés sütőpor
A krémhez:
- 250 gr vaj
- 130 gr porcukor
- 1 tojás
- 100 gr darált dió
- 3 evőkanál erős kávé- ha gyerekeknek is készítjük, akkor kihagyható
A bevonóhoz:
- 100 gr porcukor
- 2 evőkanál forró víz
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 1 kanál olaj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi rizslisztet, melybe belekeverünk egy pici sütőport. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon fél órát sütjük. Érdemes ki is vajazni a papírt
A krém nagyon gyorsan elkészül. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a diót. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzátehetünk egy kevés kávét is. Ezután egyenletesen megkenjük vele a tésztát és hideg helyre tesszük, hogy a krém megkeményedjen.
Amikor jó a krémünk, akkor elkészítjük a glazúrt is. A kakaót összekeverjük a porcukorral, a 2 evőkanál forró vízzel és az olajjal. Egyenletesen felvisszük a krémre és megint hidegre tesszük egy fél órára.
1. Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 225 fokra, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítem a tésztát. 2. Odateszem egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaní...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét keény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd kikent, lisztezett tepsiben 175 fokos sütőben kb. 15 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze és hagyjuk pihenni,míg a barna tészta dermed Krém : 6 dl tejben 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk a szokásos módon. Mikor kihűlt keverjünk hozzá 25 dkg Rámát,2 cs v...
Elkészítési idő: Másfél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű