menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

A tésztához:

- 6 tojásfehérje
- 6 tojássárgája
- 140 gr darált dió
- 100 gr nádcukor
- 2 evőkanál rizsliszt
- kevés sütőpor

A krémhez:

- 250 gr vaj
- 130 gr porcukor
- 1 tojás
- 100 gr darált dió
- 3 evőkanál erős kávé- ha gyerekeknek is készítjük, akkor kihagyható
A bevonóhoz:

- 100 gr porcukor
- 2 evőkanál forró víz
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 1 kanál olaj

Elkészítés:


Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi rizslisztet, melybe belekeverünk egy pici sütőport. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon fél órát sütjük. Érdemes ki is vajazni a papírt
A krém nagyon gyorsan elkészül. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a diót. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzátehetünk egy kevés kávét is. Ezután egyenletesen megkenjük vele a tésztát és hideg helyre tesszük, hogy a krém megkeményedjen.
Amikor jó a krémünk, akkor elkészítjük a glazúrt is. A kakaót összekeverjük a porcukorral, a 2 evőkanál forró vízzel és az olajjal. Egyenletesen felvisszük a krémre és megint hidegre tesszük egy fél órára.

Gluténmentes süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Rezi mákos
Rezi mákos

A cukrot habosra kavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a tejfölt meg a tejet. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával meg a sóval, és a tojásos masszába kavarjuk. A masszát három r...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
BABAPISKÓTÁS KRÉMES
BABAPISKÓTÁS KRÉMES

Piskota : A cukrot a tojassargakkal habosra kavarjuk A tojasfeherjet kemeny habba verjuk A cukros tojassargahoz hozzakeverjuk a vizet, a kakaot,majd felvaltva,a tojashabot es a...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pischinger-torta citromos
Pischinger-torta citromos

A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéj­jal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Diós kévés
Diós kévés

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk