észta:
10 dkg margarin
1 tojás
1 csomag szalalkáli 1 dl tejben elkeverve
15 dkg porcukor
kb. 40 dkg liszt – amennyit felvesz (én több vajat és cukrot tettem bele, mert nagy tepsiben sütöttem)
A tészta hozzávalóit kidolgozzuk, majd két lapot sütünk.
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor – ezt felfőzzük, majd forrón belekeverünk
2 dl tejfölt – kihűtjük
és belekeverünk 25 dkg margarint
Én a krémből is duplát főztem! A lapokat megtöltjük, majd másnap szeleteljük, de az enyém már este puha volt, és nagyon finom!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hét tojásból, a kristálycukorból és a lisztből piskótát sütünk, de mielőtt a sütőbe tesszük vágott mogyoróval megszórjuk. Ha kisült, még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom, majd sütőlapra nyújtom. A habhoz valókat gőz fölött kemény habbá verem, mind a három-nyers lap tetejét megk...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA sűtőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk szorosan az almaszeleteket és ráöntjük a piskótatésztát. Lehet a felét sárgán hagyni és csak a felébe tenni a kakaót. Ezt megsütjük. Ha kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű