Családireceptkönyv.hu

Mákos pudingos sütemény (gm)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 db M-es tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg rizsliszt (vigyázat ez már dkg és nem evőkanál)
12 dkg darált mák
30 dkg tisztított,reszelt alma (nagy lyukú reszelőn reszelve)
1 teáskanál sütőpor (kb 4 gr)
reszelt citromhéj

Krém:

25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vanília puding (most Haas volt)
2 ek darált mák


Tetejére:

10 dkg étcsoki
2 ek kókuszolaj

Elkészítés:


A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet. Ha ez mind megvan akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a liszttel,sütőporral elkevert mákot majd a reszelt almát és a citromhéjat. 25*35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük (sütőfüggő). Ha picit kezd barnulni a teteje akkor már jó.

A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben,a margarint a porcukorral kikeverjük majd mehet hozzá a mák és a kihűlt puding.

A kihűlt tészta tetejére simítjuk majd olvasztott csokival vonjuk be.Én nem vízgőz felett olvasztom a csokit hanem egy kis üveg vagy kerámia tálkába tördelem a csokit,hozzáadom az olajat és kb 15 mp re beteszem a mikróba,majd kiveszem és jól elkeverem a csokit míg fel nem olvad és szép fényes nem lesz.Az olaj felmelegszik annyira hogy megolvassza a csokit és a tálka is átmelegszik.Nem szabad sokáig melegíteni mert akkor csomós lesz.
Hűtőbe tesszük míg a csoki meg nem dermed rajta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a csokihoz kb 4*15 mp kellett. De 15 mp-ként kivettem és átkevertem.

Nagyon nagyon jó süti!

Mákos pudingos sütemény (gm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos, diós kifli
Habos, diós kifli

Elkészítés módja 1. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgáját egy tálba tesszük. 2. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd amikor feloldódott, hozzáadjuk a lisz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Epres-habos szelet
Epres-habos szelet

A tésztának valókból sütöttem egy piskótát. A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a m...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hamis krémes
Hamis krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és fél órára hűtőbe tesszük. Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

2 dl víz,só,2 kkanál cukor,20 dkg liszt, 6 tojás,20 dkg margarin.A margarint, vizet, sót, cukrot felforraljuk és állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet.Addig keverjük, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk