menu

Családireceptkönyv.hu

Vienetta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3x3 tojás
3x9 dkg porcukor
3x9 dkg rétesliszt
3x2 kanál víz
3x1 kávéskanál sütőpor.
Krém: 2 cs. tejszínízű pudingpor
6dl tej
30 dkg margarin
2x10 dkg porcukor
2 z. vaníliás cukor
15 dkg főzőcsoki.

Elkészítés:


Elkészítés:
3 tojássárgáját ,9 dkg cukorral,2 kanál vízzel habosra keverünk, belekeverjük a sütőporos lisztet és a 3 tojás felvert habját.Tortaformába simítjuk és megsütjük.3 lapot sütünk így a hozzávalókból.

Krém: A pudingot a tejben megfőzzük 10 dkg cukorral és gyakran kevergetve kihűtjük. A vajat a másik 10 dkg cukorral és a van.cukorral habosra keverjük, apránként hozzá adagoljuk a hideg pudingot. Felolvasztjuk a csokit gőz fölött. Az első lapra krémet kenünk, rácsurgatjuk a csokit,megvárjuk amíg megdermed(vagy pár percre a fagyasztóba tesszük),jöhet a második lap, krém,csoki, dermesztés, az utolsó lappal befedjük a tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel. Tetszés szerint díszítjük csokival és tejszínhabbal.Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük,majd szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy kis citrommal megbolondítva is nagyon finom.

  Vienetta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Vaníliával töltött tekert mini kalács
Vaníliával töltött tekert mini kalács

1 dl langyos tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy kevés cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókusztorta
Kókusztorta

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kó...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

Forraljuk fel a vizet , adjuk hozzá a zsiradékot , cukrot , sót , amikor felforr, adjuk hozzá a lisztet. Addig főzzük amig el nem vállik az edény falától . Tűzről levéve átöntjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Mimóza szelezt
Mimóza szelezt

25 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dl tej 5 ek liszt 1 citrom leve és reszelt héja Továbbá: baracklekvár a lap kenéséhez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk