menu

Családireceptkönyv.hu

Vienetta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3x3 tojás
3x9 dkg porcukor
3x9 dkg rétesliszt
3x2 kanál víz
3x1 kávéskanál sütőpor.
Krém: 2 cs. tejszínízű pudingpor
6dl tej
30 dkg margarin
2x10 dkg porcukor
2 z. vaníliás cukor
15 dkg főzőcsoki.

Elkészítés:


Elkészítés:
3 tojássárgáját ,9 dkg cukorral,2 kanál vízzel habosra keverünk, belekeverjük a sütőporos lisztet és a 3 tojás felvert habját.Tortaformába simítjuk és megsütjük.3 lapot sütünk így a hozzávalókból.

Krém: A pudingot a tejben megfőzzük 10 dkg cukorral és gyakran kevergetve kihűtjük. A vajat a másik 10 dkg cukorral és a van.cukorral habosra keverjük, apránként hozzá adagoljuk a hideg pudingot. Felolvasztjuk a csokit gőz fölött. Az első lapra krémet kenünk, rácsurgatjuk a csokit,megvárjuk amíg megdermed(vagy pár percre a fagyasztóba tesszük),jöhet a második lap, krém,csoki, dermesztés, az utolsó lappal befedjük a tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel. Tetszés szerint díszítjük csokival és tejszínhabbal.Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük,majd szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy kis citrommal megbolondítva is nagyon finom.

  Vienetta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Francia krémes
Francia krémes

A leveles tésztát félbe vágjuk, majd kinyújtjuk. A nyújtást úgy végezzük, hogy kb 1 centivel nagyobb téglalapot kapjunk annak a tepsinek a méreténél, amiben majd a süteményt szeret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe
Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe

A két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz. A lisztet összekeverni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Somlói galuska - eredeti recept szerint
Somlói galuska - eredeti recept szerint

Először érdemes az öntetek elkészítéséve kezdeni, mert úgyis hidegen kell azokat felhasználni. 1. A vaníliakrémhez kikeverjük a pudingport a cukorral, tojássárgákkal, vaníliás cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk