Családireceptkönyv.hu

Csokoládés krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a lapokhoz:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé-ízű pudingpor
25 dkg cukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
cukrozatlan kakaópor (elhagyható)

Elkészítés:


A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyiket a tepsi méretének megfelelő téglalappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, 190-200 fokra előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütjük. Az első lapot sütőpapírra csúsztatjuk, a másik kettőt rátesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Egy lapot magas falú tepsibe helyezünk, és ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap és a maradék puding, végül befedjük a harmadik lappal. A süteményt egy éjszakán át érni, dermedni hagyjuk. Másnap a tetejét porcukorral meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk. Sablon segítségével, cukrozatlan kakaóporral megszórva tovább díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az adag 27 X 38 cm-es tepsihez
Tipp: annak a tepsinek a hátoldalán süssük a lapokat, amelyikben azután összeállítjuk a süteményt, így ugyanis a kész lapok pontosan ki fogják tölteni a tepsit.

Csokoládés krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Tiramisú alle fragole - Epres tiramisu
Tiramisú alle fragole - Epres tiramisu

Az eper 3/4-ét megtisztítom, a szemeket felezem, megszórom két evőkanál cukorral, ráfacsarom a citrom levét, elkeverem és állni hagyom, míg elkészítem a krémet. Ugyanúgy választom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a kókuszreszeléket és a lisztet. Kivajazott,lisztezett tepsibe tűpróbáig sütöm. A krémhez a tojások sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós krémes
Túrós krémes

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal, majd gyorsan dolgozd össze a sóval, a liszttel, a tojással, az ecettel és a tejföllel. Leh...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróska
Túróska

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. Én annyit változtattam rajta,hogy kicsit megpirítottam a tepsiben (annak ellenére,hogy egyáltalán nem kell sütni e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk