400 g csomag zabkeksz
200 g vaj (olvasztva)
500 g eper
2 evőkanál friss citromlé
75 g cukor (én 55 g eritritet használtam)
4 zselatin por
250 ml joghurt (én a görög joghurtot használtam)
280 ml tejszín
A kekszet törd össze egy aprítóban, majd add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el.
Vegyél elő egy 22 cm-es tortaformát és tedd bele a vajas kekszet, majd egyenletesen nyomkod bele. Tedd a hűtőszekrénybe.
Vegyél elő egy turmixgépet vagy botmixert és az epret, a citromlevet és jól pépesítsd össze.
A gyümölcspürét tedd bele egy kis lábosba és lassú tűzön melegítsd össze a cukorral. Tedd félre, hogy kihűljön.
Keverd bele a zselatin port (vagy a zselatin por helyett 4 db zselatin levelet is használhatsz a szokott módon)
Vegyél elő egy habverőt és a görög joghurtot kezd el közepes fokozaton keverni, majd fokozatosan öntsd bele az eper pürét és addig keverd, míg sűrű nem lesz.
Verd fel kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgasd bele az epres-joghurtos krémbe!
Vedd elő a tortaformát és öntsd a hideg kekszre a krémet és szépen egyenletesen simítsd el.
A tetejére tehetsz szeletekre vágott epret vagy reszelhetsz csokoládét.
Érdemes betenni a hűtőbe legalább 4 órára, hogy jól megdermedjen.
Mézes lapok Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A lisztet a tűzről levett masszával összegyúrjuk, kettéosz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa piskótához: • 6 tojás • 6 kanál víz • 20 dkg kristálycukor • 14 dkg liszt • 1 csomag vaníliás cukor • 1/2 csomag sütőpor • 4 dkg dió a krém hozzávalói: • 1 csomag vaníli...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesTészta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet. Egy sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű