400 g csomag zabkeksz
200 g vaj (olvasztva)
500 g eper
2 evőkanál friss citromlé
75 g cukor (én 55 g eritritet használtam)
4 zselatin por
250 ml joghurt (én a görög joghurtot használtam)
280 ml tejszín
A kekszet törd össze egy aprítóban, majd add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el.
Vegyél elő egy 22 cm-es tortaformát és tedd bele a vajas kekszet, majd egyenletesen nyomkod bele. Tedd a hűtőszekrénybe.
Vegyél elő egy turmixgépet vagy botmixert és az epret, a citromlevet és jól pépesítsd össze.
A gyümölcspürét tedd bele egy kis lábosba és lassú tűzön melegítsd össze a cukorral. Tedd félre, hogy kihűljön.
Keverd bele a zselatin port (vagy a zselatin por helyett 4 db zselatin levelet is használhatsz a szokott módon)
Vegyél elő egy habverőt és a görög joghurtot kezd el közepes fokozaton keverni, majd fokozatosan öntsd bele az eper pürét és addig keverd, míg sűrű nem lesz.
Verd fel kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgasd bele az epres-joghurtos krémbe!
Vedd elő a tortaformát és öntsd a hideg kekszre a krémet és szépen egyenletesen simítsd el.
A tetejére tehetsz szeletekre vágott epret vagy reszelhetsz csokoládét.
Érdemes betenni a hűtőbe legalább 4 órára, hogy jól megdermedjen.
ej és tojás nélküli süti: 1,5 bögre liszt, 6 ek. étolaj, 1 bögre cukor, 2 ek. kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 van. cukor, 1 ü. rumaroma, 1 bögre víz. 1 ü meggy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben). Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 3 tojássárgáját ,9 dkg cukorral,2 kanál vízzel habosra keverünk, belekeverjük a sütőporos lisztet és a 3 tojás felvert habját.Tortaformába simítjuk és megsütjük.3 lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű