menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma

Elkészítés:


A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://ketkes.com/miota-kiprobaltam-ezt-receptet-nem-vettem-sutit-cukraszdaban-kaprazatosan-finom/

Krémes rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


Endrődy Hanna
Fülöp Zoltnné
Zólyominé Varga Mariann
Hamarné Etelka
Slavitsek Endre
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes meggyes varázs
Krémes meggyes varázs

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet, a vajat lábosban fölforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, mikor összeállt, és elvált az edényfalától, levesszük a lángról és egyenként belekeverjük a 4 egész tojást, mindegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Datolyás háromszögek
Datolyás háromszögek

A datolyát puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a fűszerkeveréket és a kókusztejszínt, majd félretesszük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Rumos diós
Rumos diós

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, azután óvatosan összevegyítem a fehérjével. Beleszitálom a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk