Hozzávalók:
1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
https://ketkes.com/miota-kiprobaltam-ezt-receptet-nem-vettem-sutit-cukraszdaban-kaprazatosan-finom/
él liter tejben megfőzünk 4 evőkanál grízt 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. Még melegen beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 3 tojássárgáját kikavarunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűTészta: Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű