- 150 g magozott datolya
- 2 dl narancslé
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 30 g kókuszolaj
- 1 db M-es tojás
- 15 g tápiókakeményítő
- 160 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
- Tetejére: 8 dkg min. 80% - os étcsokoládé
A datolyát pár perc alatt puhára főzzük a frissen facsart narancslében, fűszerezzük és még azon melegében botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot (a táblás csoki kivételével), alaposan összegyúrjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Vizes kézzel dió nagyságú darabokból gombócokat formálunk, ellapogatjuk és szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe pakolgatjuk.
180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A csokit egy kevés kókuszolaj hozzáadásával vízgőz felett felolvasztjuk, a kekszek tetejét belemártjuk és rácsra tesszük, majd hűvös helyen hagyjuk, hogy a csoki rádermedjen.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni. Közben elkészítjük a krémet, felforraljuk a kókusztejet (picit kihagyunk a puding kikeveréséhez), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4 rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit addig melegítjük / a tojások kivételével/ amíg a vaj el nem olvad és fel nem forr az egész. Majd hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük míg a el nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert li...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes