Lásd az Elkészítés - nél!
7 tojássárgáját 8 ek porcukorral kikavarjuk. Ebbe beleteszünk 5 ek lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, 1 dl étolajat és 7 tojás keményre vert habját. A masszát tepsibe öntve úgy sütjük, mint a piskótát.
Krém: ½ kg túró, 8 ek porcukor, 1 RAMA 2 cs. vaníliás cukor, csipet só.
Krém tetejére:
7 dl MIRINDA vagy FANTA szénsavas üdítő, 2 cs vaníliás pudingpor, 8 ek cukor felfőzzük, majd langyosra hűtjük és a krém tetejére kenjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját. Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverün...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűFél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt. A leveles tésztát kien...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű