2 db citrom leve és héja
1 vödör tejföl
2 cs van. cukor
1/2 l hulala tejszín (vagy cukrászhab...)
ízlés szerint cukor
1 kis doboz málna
kevés málnaszörp vízzel hígítva
2 nagy cs babapiskóta (vagy 5 tojásból piskótatekercs lap)
A tejszínhabot felverjük. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük.
A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük a következőképp:
A piskótát málnaszörpbe mártjuk, teszünk rá 1 sor krémet, rá a málnát, újra piskóta, megint krém, rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejére krém kerüljön. 1 éjjelre hidegre tenni, másnap fogyasztható.
A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hű...
Elkészítési idő:A vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat felvágjuk három egyforma téglalapra, helyezzük sütőpapírral borított sütőlap...
Elkészítési idő:2 zacskó Oetkeres portejszint felverek habnak, majd kézi habverővel hozzá keverem a 20 gr zselatint, amit előre áztatok 1 dc vízben majd mikróban fellangyítok úgy hogy ne legyen sz...
Elkészítési idő: 2A tojássárgáját, az olajat, a vizet és a cukrot habosra kavarjuk, majd hozzá szitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a keményre vert tojásfehérje, A tep...
Elkészítési idő: