2 db citrom leve és héja
1 vödör tejföl
2 cs van. cukor
1/2 l hulala tejszín (vagy cukrászhab...)
ízlés szerint cukor
1 kis doboz málna
kevés málnaszörp vízzel hígítva
2 nagy cs babapiskóta (vagy 5 tojásból piskótatekercs lap)
A tejszínhabot felverjük. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük.
A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük a következőképp:
A piskótát málnaszörpbe mártjuk, teszünk rá 1 sor krémet, rá a málnát, újra piskóta, megint krém, rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejére krém kerüljön. 1 éjjelre hidegre tenni, másnap fogyasztható.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral össz...
Elkészítési idő:Az 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő:A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: 60 percElőször elkészítjük a rózsaszín krémet. Ehhez felforraljuk a tejet, egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Még melegen ho...
Elkészítési idő: 180 perc