» 16 dkg hideg vaj
» 28 dkg liszt
» 12 dkg cukor
» 1 kk. só
» töltelékhez:
» 4 tojás
» 2 db tojássárga
» 30 dkg cukor
» 6-7 dkg liszt
» 1 db citom reszelt héja
» 1 csésze citromlé / kb: 4 db citrom /
» a tetejére porcukor
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm /
A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, vagy helyette inkább mixelem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom és 18-24 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojásokat és a sárgákat kikeverem jól ,majd a lisztet és a cukrot is hozzáadom .Addig kell keverni, míg szép fényes nem lesz.
Most adom hozzá a citromlét és a reszelt héjat is
Amikor a tészta megsült, akkor kiveszem a sütőből és a krémet óvatosan rákenem és visszateszem még 30 percre a sütőben.
Ha kihűlt a tészta akkor megszórom porcukorral és kockára felvágom, tálalom..
A tészta egy kicsit morzsolódni fog , nem kell megijedni , jó lesz.
Hamar elfogyott.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Főzd le a kávét, és hagyd hűlni. A csokoládét törd össze egészen finomra, vagy reszeld le. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd össze a mascarponéval és a porcukorral. Dolg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta összes hozzávalóját jó alaposan összedolgozom, 3 egyenlő részre osztom. 3-4 mm vastagságú lapokat nyújtok, és egyenként sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben (36x30-as gázte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, 5 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, zsírozott tepsi hátulját egymás után kisütjük a lapokat. A krémhez a tojások sárgájá...
Elkészítési idő: 1 1/2 óra Nehézség: KözepesTegyük a megtisztított epret egy aprítógépbe és pürésítsük. Csorgassuk át egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá a mézet és a citromot. Gyakran kavargatva forraljuk kb. 3 percig, va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű