» 16 dkg hideg vaj
» 28 dkg liszt
» 12 dkg cukor
» 1 kk. só
» töltelékhez:
» 4 tojás
» 2 db tojássárga
» 30 dkg cukor
» 6-7 dkg liszt
» 1 db citom reszelt héja
» 1 csésze citromlé / kb: 4 db citrom /
» a tetejére porcukor
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm /
A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, vagy helyette inkább mixelem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom és 18-24 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojásokat és a sárgákat kikeverem jól ,majd a lisztet és a cukrot is hozzáadom .Addig kell keverni, míg szép fényes nem lesz.
Most adom hozzá a citromlét és a reszelt héjat is
Amikor a tészta megsült, akkor kiveszem a sütőből és a krémet óvatosan rákenem és visszateszem még 30 percre a sütőben.
Ha kihűlt a tészta akkor megszórom porcukorral és kockára felvágom, tálalom..
A tészta egy kicsit morzsolódni fog , nem kell megijedni , jó lesz.
Hamar elfogyott.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Úgy csinálod mint a piskótát. Sárgáját a cukorral ,vízzel, olajjal kikavarni, hozzáadni akakós ,sütőporos lisztet.Végül a felvert fehérjét. 38x26cm tepsibe kisütni két lapot....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szokásos kakaós-mézes lapom az alapja. Ehhez a tésztához a mézet, a vajat és a cukrot kevergetve megolvasztom. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, amíg elegyedik és a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTojást elválasztani fehérjét habbá verni sárgájához a többit hozzadni és óvatosan elkeverni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű