Az alaphoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm finomra őrölt mandula vagy dió
• 100 gramm porcukor
• 25 gramm finom zsemlemorzsa
A mázhoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm porcukor
• néhány csepp ecet
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és olyan masszát gyúrunk belőle, amit aztán ki tudunk sodorni 4-5 milliméter vastag, nyolc centiméter széles téglalappá. Ha túl lágy, tegyünk hozzá még mandulát, esetleg egy kevés morzsát. Ha szétesik, akkor viszont még egy kis fehérjét kíván. Célszerű a masszát két sütőpapír közé tenni a sodráskor, így nem ragad annyira. A széleket késsel vágjuk egyenesre, párhuzamosra. A mázhoz verjük kemény habbá a másik fehérjét, majd keverjük bele a cukrot. Vigyük fel egyenletesen az alapra és hagyjuk száradni egy fél órán át. Mielőtt teljesen megkeményedne, nedves késsel vágjuk fel a süteményt másfél centis csíkokra, és ezeket helyezzük el száradni keresztben egy vastagabb sodrófán, vagy akár elfektetett borosüvegeken. Ehhez ügyesnek kell lennünk. Ha sikerült, akkor csak várjuk meg, míg a kis ívek annyira megszáradnak, hogy már tartják a formájukat. Sütni nem kell.
A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához morzsold el a lisztet a vajjal, ha porcukrot is használsz, akkor azzal együtt. Ha már morzsás, adagold hozzá a tejfölt, de csak annyit, amennyitől összeáll. Minél keves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjék kemény habját. A tészta mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, amit félre tettü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű