Az alaphoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm finomra őrölt mandula vagy dió
• 100 gramm porcukor
• 25 gramm finom zsemlemorzsa
A mázhoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm porcukor
• néhány csepp ecet
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és olyan masszát gyúrunk belőle, amit aztán ki tudunk sodorni 4-5 milliméter vastag, nyolc centiméter széles téglalappá. Ha túl lágy, tegyünk hozzá még mandulát, esetleg egy kevés morzsát. Ha szétesik, akkor viszont még egy kis fehérjét kíván. Célszerű a masszát két sütőpapír közé tenni a sodráskor, így nem ragad annyira. A széleket késsel vágjuk egyenesre, párhuzamosra. A mázhoz verjük kemény habbá a másik fehérjét, majd keverjük bele a cukrot. Vigyük fel egyenletesen az alapra és hagyjuk száradni egy fél órán át. Mielőtt teljesen megkeményedne, nedves késsel vágjuk fel a süteményt másfél centis csíkokra, és ezeket helyezzük el száradni keresztben egy vastagabb sodrófán, vagy akár elfektetett borosüvegeken. Ehhez ügyesnek kell lennünk. Ha sikerült, akkor csak várjuk meg, míg a kis ívek annyira megszáradnak, hogy már tartják a formájukat. Sütni nem kell.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeverjük, egy jénai aljára rakunk egy kevés krémet,majd 1 sor baba piskóta következi, ismét krém, újra piskóta a tetejére krém kerül. Legalább 1 éjszakára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kikeverjük a tojásokat a porcukorral krémesre,közben megolvasztjuk a cukrot.Mikor kellemesen barna lett beleöntjük a vizet majd a tejet és felfőzzük és kihűtjük.Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaót és a sütőport. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet. A tojásfehérjékből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű