Az alaphoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm finomra őrölt mandula vagy dió
• 100 gramm porcukor
• 25 gramm finom zsemlemorzsa
A mázhoz
• 1 tojásfehérje
• 100 gramm porcukor
• néhány csepp ecet
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és olyan masszát gyúrunk belőle, amit aztán ki tudunk sodorni 4-5 milliméter vastag, nyolc centiméter széles téglalappá. Ha túl lágy, tegyünk hozzá még mandulát, esetleg egy kevés morzsát. Ha szétesik, akkor viszont még egy kis fehérjét kíván. Célszerű a masszát két sütőpapír közé tenni a sodráskor, így nem ragad annyira. A széleket késsel vágjuk egyenesre, párhuzamosra. A mázhoz verjük kemény habbá a másik fehérjét, majd keverjük bele a cukrot. Vigyük fel egyenletesen az alapra és hagyjuk száradni egy fél órán át. Mielőtt teljesen megkeményedne, nedves késsel vágjuk fel a süteményt másfél centis csíkokra, és ezeket helyezzük el száradni keresztben egy vastagabb sodrófán, vagy akár elfektetett borosüvegeken. Ehhez ügyesnek kell lennünk. Ha sikerült, akkor csak várjuk meg, míg a kis ívek annyira megszáradnak, hogy már tartják a formájukat. Sütni nem kell.
A vizet a vajjal, a cukorral és sóval elkeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétszersülteket beáztatom fél liter forró cukrozott tejbe,ezt lerakosgatom a jénai aljába,először csak a felét..A tetején biztosan emlékszem,hogy főzött tojásfehérje darabkák vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojáshabba forrón kell beleforgatni a pudingot. 190 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 20-25 Nehézség: KönnyűA tojásokat,vajat, porcukrot ,kakaót, mézet gőz fölött melegítjük pár percig. Majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és kevés tejet. Akkor jó,ha szépen összeáll és sodorható...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű