Sárgalap:
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs. sütőpor
Barnalap:
- 4 tojás
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs. sütőpor
Krém:
- 3 cs. puncsízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg margarin
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek. olaj
A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy sütő tepsibe simítjuk és 175-180 fokon előmelegített sütőben sütjük. Hűlni hagyjuk.
A barna tésztát ugyanígy készítjük el
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a sütőport és a lisztet. A tésztát ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, elegyengetem, majd 180 C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Adjon 4 tojásfehérjét egy tálba, és keményítse meg. 2. Fokozatosan adjunk hozzá 100 g cukrot, keverjük össze, amíg elég szilárd lesz. 3. Adjunk hozzá 80 g mogyorót és 2 evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétvá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehéz