menu

Családireceptkönyv.hu

Diós sütemény krémmel töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 tojásfehérje
12 evőkanál darált dió
12 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor

a krémhez:
12 tojássárgája
14 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
8 evőkanál tej
30 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládéreszelék

a tetejére:
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk.

Egy 25 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el.

Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.

A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. Az alaposan kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadikba pedig a csokoládéreszeléket.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel fedjük be.

A kétféle csokoládét lereszeljük, és a tetejére szórjuk. A süteményt pár órán át hűtőben pihentetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos szelet

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a vizet is. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Osztrák sütemény
Osztrák sütemény

A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 20 × 30 cm-es tepsiben. Ehhez az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (kb. 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával ö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tiramisu kosárkák
Tiramisu kosárkák

A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Detvai nagymama mandulása
Detvai nagymama mandulása

15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral, 15 dkg őrölt mandulát, 7 dkg réteslisztet, 4 tojás felvert fehérjét habosra keverjük, zsírozott tepsiben 10 percig sütjük. 15 dkg porcukrot + a 4...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk