menu

Családireceptkönyv.hu

Csábító csokoládészelet pudinggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztel elkevert kakaót és a sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.

Csábító csokoládészelet pudinggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános-csokis desszert
Banános-csokis desszert

A kekszeket egy folpackkal befedett tepsire helyezzük, háromszor 7 db-ot egymás mellé. A kekszek felületére rákenjük a krém felét, majd kekszekkel ismét befedjük. A krém másik felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angolkrém
Angolkrém

„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres süti
Epres süti

A sütőt melegítsük elő 180 ˚C-ra. Verjük fel habosodásig az egész tojásokat a cukorral, elektromos habverővel 4-5 percen keresztül. Szitáljuk át háromszor a lisztet, a habverő lega...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Káplán krémes
Káplán krémes

tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba kimérem, a zsírt vékony csíkokra vágom, a lisztbe morzsolom, majd a langyos tejjel tésztává gyúrom. Ha a tészta nagyon ragad, egy evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk