Sastojci (za 10 biskvita):
4 jaja
malo soli
140 grama šećera
120 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
40 grama mlevenih badema
1/2 flašice ekstrakta badema
400 grama mešanog bobičastog voća
400 ml pavlake
2 pakovanja ulupane slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Način pripreme:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa 60 grama šećera tako da se dobije fina kremasta smesa. Dobro ulupati belanca, a onda sipati 60 grama šećera. Zatim ulupana belanca dodati u smesu sa žumancima. Pomešati brašno i prašak za pecivo i zatim prosejati. Dodati bademe i ekstrakt badema. Sve to pomešati sa žumancima. Razmazati smesu za biskvit na pek-papir i peći 8-10 minuta. Zatim ravomerno raširiti smesu po kuhinjskoj krpi posutoj šećerom i pažljivo skinuti pek-papir. Biskvit-ploču polako urolati po dužini uz pomoć kuhinjske krpe i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu dobro očistiti bobičasto voće, oprati ga i iseći na krupnije ili sitnije delove. Zatim ulupati pavlaku i dodati 20 grama šećera.
Pažljivo odviti rolnu od biskvita. Premazati je pavlakom, ravnomerno rasporediti bobičasto voće na biskvit i ponovo urolati uz pomoć kuhinjske krpe. Ostaviti u frižideru 60 minuta. Na kraju rolnu od biskvita tanko posuti slojem šećera u prahu i iseći na kriške.
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel (30 db), és elkészítjük a rá való krémet. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A liszten kívül mindent egy tálba teszünk és gőz felett, 5 percig kevergetve felfőzzük. Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk, kinyújtjuk és...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes5 tojás 20 dkg kristálycukor 0,8 dl tej 0,8 dl olaj 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor 20 dkg liszt 10 g sütőpor A krémhez: 8 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű