Sastojci (za 10 biskvita):
4 jaja
malo soli
140 grama šećera
120 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
40 grama mlevenih badema
1/2 flašice ekstrakta badema
400 grama mešanog bobičastog voća
400 ml pavlake
2 pakovanja ulupane slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Način pripreme:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa 60 grama šećera tako da se dobije fina kremasta smesa. Dobro ulupati belanca, a onda sipati 60 grama šećera. Zatim ulupana belanca dodati u smesu sa žumancima. Pomešati brašno i prašak za pecivo i zatim prosejati. Dodati bademe i ekstrakt badema. Sve to pomešati sa žumancima. Razmazati smesu za biskvit na pek-papir i peći 8-10 minuta. Zatim ravomerno raširiti smesu po kuhinjskoj krpi posutoj šećerom i pažljivo skinuti pek-papir. Biskvit-ploču polako urolati po dužini uz pomoć kuhinjske krpe i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu dobro očistiti bobičasto voće, oprati ga i iseći na krupnije ili sitnije delove. Zatim ulupati pavlaku i dodati 20 grama šećera.
Pažljivo odviti rolnu od biskvita. Premazati je pavlakom, ravnomerno rasporediti bobičasto voće na biskvit i ponovo urolati uz pomoć kuhinjske krpe. Ostaviti u frižideru 60 minuta. Na kraju rolnu od biskvita tanko posuti slojem šećera u prahu i iseći na kriške.
Piskótát megsütni. 38 x 23 tepsi. Ha kész 10 percig ,kicsit nyitott ajtajú sütőbe hagyni. Krém: Tojássárga ,cukor habosra keverni,hozzá tej,liszt sűrűre főzni.Hűlni hagyni. Vaj...
Elkészítési idő:A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, tojásokkal, mézzel, majd hozzáöntjük a tejet, végül belekeverjük a sót, sütőport és lisztet is. A masszát sütőpapíros, vagy vék...
Elkészítési idő: 35 percA krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papír...
Elkészítési idő: 30 percA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: