Hozzávalók:
4 db tojás
16 dkg cukor
3 ek víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
5 dkg durvára vágott dió
Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
1 db tojás
22,5 dkg margarin
22,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4,5 dkg kakaópor
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.
Rákenjük a tésztára, majd a tetejére csokimázat készítünk. A csokit olajjal főz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.
A krémet lehet ízesiteni rummal, ..lehet bele keverni meggyet is..
Legelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd evőkanalanként a vaníliával porrá őr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és villával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához kikeverjük a tojásokat a porcukorral krémesre,közben megolvasztjuk a cukrot.Mikor kellemesen barna lett beleöntjük a vizet majd a tejet és felfőzzük és kihűtjük.Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes