menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-tejszínes-epres süti


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


/Tepsi: 35x30/
Tésztája.
10 db. tojás,
10 ek. liszt,
10 ek porcukor,
1 cs. sütőpor.
Krém:
2 cs. vaníliás puding-főzős,
1 cs. tejszínízű pudingpor-főzős
1l tej,
3 dl. Hulala cukrászhab.
cukor-ízlés szerint,
50 dkg. eper,
20 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor.
Tetejére.
15 dkg. ét csoki,
4 ev. olaj.

Elkészítés:



A tészta hozzávalóiból egy piskótát sütök gáztepsiben, amit kihűlés után kettévágok.
Amíg a piskóta sül addig a vajat a porcukorral kikeverem, a pudingokat a leírás szerint megfőzöm, a cukrászhabot kemény habbá verem.
A már csak langyos pudinghoz keverem először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverem.
A piskóta alsó lapját megkenem egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak, telepakolom a félbevágott eperrel és a többi krémet rásimítom.
Ezután ráteszem a másik piskótalapot.
A csokit az olajjal olvasztom és elsimítom a tetején.
Jó étvágyat kívánok!

Vaníliás-tejszínes-epres süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Túrós krémes
Túrós krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar albán krémes
albán krémes

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját. 170 fokosra előmelegítjük a sütő...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boszorkány máglya
Boszorkány máglya

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk