Hozzávalók 12 darabhoz
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk
1 Gőz fölött vagy nagyon kicsi hőfokon egyneművé olvasztom habverővel keverve a tészta hozzávalóit a liszt nélkül és leveszem a gőzről. 2. Részletekben belekeverem a lisztet. Ha s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA forró vaníliás tejszínt lassan hozzáadagolom a cukros tojáshoz, majd leszűröm. Kis tálkákba öntöm és a keletkező buborékokat kiszúrom. Vízfürdőben sütjük. Az edényt a tálkák fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz3 tojás sárgáját kikevertem 3 evőkanál cukorral. Majd felvertem a 3 tojás habját pici sóval. Hozzáadtam a tojássárgákhoz, 3 kanál lisztet, fél csomag sütőport és a tojások habját....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAnnyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes