menu

Családireceptkönyv.hu

Banana Cream Pie, azaz Vaníliás pite banánnal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
egy kisebb, 20-21 cm átmérőjű piteformához:
Az omlós alaphoz:

12 dkg liszt

8 dkg vaj + a forma kikenéséhez

1 teáskanál cukor

1 csipet só

kevés hideg víz az összeállításhoz

A töltelékhez:

5 dl tej

1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)

4 evőkanál cukor

1 kávéskanál vanília aroma

1 banán

A tetejére:

2 dl habtejszín

fél-1 banán

kevés citromlé

Elkészítés:


Tudtátok, hogy az USA-ban március 2-án ünneplik a National Banana Cream Pie Day keretében ezt a szép kis pitét? Azt hiszem, a süti méltán nevezhetne be az egyik legegyszerűbb sütemény címre, de ez persze semmit sem von le élvezeti értékéből. Sok verziója kering a neten, nincsenek kőbe vésett szabályok. Az alja lehet omlós tészta (én is ilyet sütöttem), de ha nem szívesen kapcsolnátok be a sütőt, behűtött vajas kekszmorzsa is lehet a krém alatt. Krémje főzött vaníliakrém vagy vaníliapuding, de olvastam banános pudingból készült változatról is. Alatta banánkarikák lapulnak, a tetejére pedig ízlés szerint egy kevés vagy éppen tetemes mennyiségű tejszínhabot kanalazunk. Könnyű, lágy és nagyon krémes, próbáljátok ki!


Elkészítés




A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és egy kevés hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk. A pitesütő tálat kikenjük vajjal, beletesszük a tésztát, elegyengetjük. A kilógó széleket nem muszáj levágni, vissza is hajthatjuk peremnek, így szép rusztikus pitét fogunk kapni.

A tészta alját alaposan megszurkáljuk villával, ráterítünk egy darabka sütőpapírt, majd a peremig feltöltjük sütőbabbal. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percet vakon sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a papírt, és további kb. 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Közben a tejből, a pudingporból, a cukorból és a vanília aromából hagyományos módon sűrű pudingot főzünk.

A kész pitetésztát minimum langyosra hűtjük. Felkarikázzuk a banánt, a karikákat elrendezzük a tésztán. Ráöntjük a szintén langyosra hűlt pudingot, a tetejét óvatosan lefedjük fóliával úgy, hogy ne érjen hozzá a pudinghoz, majd a teljes hűlés után hűtőbe tesszük pár órára.

Tálalás előtt felverjük a hideg habtejszínt, és a sütemény tetejére kanalazzuk. Banánnal díszítjük, a banánkarikák felületét átkenjük egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon be gyorsan a gyümölcs.

Banana Cream Pie, azaz Vaníliás pite banánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-krémsajtos szelet
Citromos-krémsajtos szelet

Elkészítés: A tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, az olajat és a vizet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos Kókusz Torta
Rumos Kókusz Torta

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres, mézes vajkrém
Epres, mézes vajkrém

Tegyük a megtisztított epret egy aprítógépbe és pürésítsük. Csorgassuk át egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá a mézet és a citromot. Gyakran kavargatva forraljuk kb. 3 percig, va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer ♥ Habos krémes linzer
Linzer ♥ Habos krémes linzer

♥ A tészta hozzávalóibóll jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.Kivéve a hűtőből, 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk