- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál 1:4 édesítőszer
- 1 evőkanál olaj
- 2 teljes kiőrlésű liszt
- ½ csomag sütőpor
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 150 g durvára vágott dió
+ cukormentes keksz a rétegezéshez
A krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás puding
- 800 ml tej
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 50 g kakaópor
A tetejére:
- 250 ml habtejszín + ha szükséges édesítőszer hozzá
◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük.
◾️Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport.
◾️Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a diót és 180°-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
◾️A pudingokat megfőzzük a tejben és kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️Elfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
◾️A tésztát megkenjük a sárga krémmel, erre kerül egy sor keksz, majd a barna krém és a felvert tejszínhab.
A tetejére csokireszeléket vagy csokis tortadarát teszünk.
A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját. Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverün...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű