- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 15 dkg durvára vágott dió
A krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- 25 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag háztartási keksz
- 2,5 dl tejszín
A tészta elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az olajt, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a diót és megsütjük.
A krém elkészítése:
A pudingokat megfőzzük a tejben és kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Elfelezzük a krémet ész egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A tésztát megkenjük a sárga krémmel, erre kerül egy sor keksz, majd a barna krém és a felvert tejszínhab.
A tetejére csokireszeléket vagy csokis tortadarát teszünk.
A krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, kikeverjük, végül hozzá keverjük a cappucino port.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTányér nagyságra nyújtjuk és belecsomagolva 20 deka hideg vajat , vékonyra kinyújtjuk , azután kicsire összehajtjuk , ismét nyújtjuk Ezt öt-hatszor ismételjük. Legvégül közepes n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes