30-40 dkg babapiskóta
1 pohár natúr vajkrém
1 doboz 0.25 l habtejszín
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
2 dl hideg kávé
3 evőkanál rum
kakaó a tetejére /jó az instant is/
A vajkrémet és a cukrokat jól kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A piskótákat megmártjuk a kávé és rum keverékébe és és az edényünk alját kirakjuk vele.
A krém felét a piskótára kanalazzuk, majd rátesszük a maradék megmártott piskótát, arra pedig a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tésztához valókat 5 percig forró vízzel telt edény felett kevergetjük, majd hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összedolgozzuk, utána 4 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a vajjal, a cukorral és sóval elkeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű