30-40 dkg babapiskóta
1 pohár natúr vajkrém
1 doboz 0.25 l habtejszín
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
2 dl hideg kávé
3 evőkanál rum
kakaó a tetejére /jó az instant is/
A vajkrémet és a cukrokat jól kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A piskótákat megmártjuk a kávé és rum keverékébe és és az edényünk alját kirakjuk vele.
A krém felét a piskótára kanalazzuk, majd rátesszük a maradék megmártott piskótát, arra pedig a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tészta : 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megsütjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel jó 5 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük. Ezután összekeverjük a lisztet, pudingpor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes