30-40 dkg babapiskóta
1 pohár natúr vajkrém
1 doboz 0.25 l habtejszín
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
2 dl hideg kávé
3 evőkanál rum
kakaó a tetejére /jó az instant is/
A vajkrémet és a cukrokat jól kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.
A piskótákat megmártjuk a kávé és rum keverékébe és és az edényünk alját kirakjuk vele.
A krém felét a piskótára kanalazzuk, majd rátesszük a maradék megmártott piskótát, arra pedig a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőbe tesszük.
1. A tésztához a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a ledarált kókuszreszeléket. A kapott tésztát, a kivajazott tepsiben (20x30 cm) eloszla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Az egyik lapot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű