Tésztához
• 8 darab tojás
• 8 evőkanál kristálycukor
• 8 ek liszt
• 1 mokkás kanál szódabikarbóna v. fél tasak sütőpor
• kb.1,5kg magozott meggy
Krémhez
• 4 dl tej
• 1 cs vanília puding
• 1 ek liszt
• 25 dkg Rama
• 20 dkg porcukor
• 1 vaníliás cukor
Tetejére
• 4 dl tejszín (Hulala v. Meggle)
ízlés szerint csokireszelék
8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
a krém:
4 dl tejben megfőzzük a liszttel elkevert pudingot, hűtjük.
25 dkg Ramát 20 dkg porcukrot 1 vaníliáscukrot habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
4 dl tejszínt kemény habbá verünk.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Így a meggyes rész van felül. Erre kenjük a krémet, a krémre a tejszínhabot. Tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk.
A tojásfehérjéből habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és kakaóport majd beleforgatjuk a habot. Megsütjük majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a szalakálit felfuttatjuk és a többi anyaggal összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és vajazott tepszi hátulján sütjük. Krém készítése: 4 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. (Le is lehet szűrni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű