menu

Családireceptkönyv.hu

Repülő krémes (Mucika)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál cukor
7 dkg zsír vagy vaj
pici só
(1 csomag szalakálé kb. 1-1,5 dl tejben felfuttatni)
Krém:
1 vaníliás pudingpor 4 dl tejben
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja belereszelve


Elkészítés:


Habosra keverni és a lapokat megtölteni.
A tésztából 3 lapot készíteni.


Kinek a kedvence ez a recept?


Mucika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Meggyes-mascarponés piskótatekercs
Meggyes-mascarponés piskótatekercs

A porcukrot és a vaníliás cukrot a keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Görög citromos süti
Görög citromos süti

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk és lisztezünk egy kb. 30x20-as tepsit. A tészta egyszerű. Külön kimérjük a száraz és a nedves hozzávalókat (száraz: liszt, gríz, szóda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Az alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát a megadott méretű formába vagy tepsibe nyokodjuk egyenletesen. A krémhez a pudingporokat cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk