2 doboz mascarpone
40 dkg tejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg eper
babapiskóta
tej
citromlikőr
A mascarponet kikeverjük cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beledolgozzuk a mascarponet. A babapiskótát citromlikőrös tejbe mártogatjuk, majd lerakjuk egy tál aljára, Rásimítjuk a mascarpone felét, majd eper és ismét piskóta. Erre jön a maradék mascarpone krém. Tetejét eperrel díszítjük. Hűtőben pár óra alatt összeáll és már tálalható is.
Kb. 10 dkg héjábon főtt, hámozott, és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal és 20 dkg porcukorral. 10 dkg darált diót leforrázunk 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A leveles tésztát kettévágjuk, egyenként kinyújtjuk. Az egyiket tepsi hátán, villával megszurkálva 200 fokon rózsaszínűre sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásávaljól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kivéve a lisztet összefőzzük, majd ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a lisztet is. Ezek után a tésztát 3 részre osztjuk és kisütjük, kb. 160-170 Celsius fokon....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű