2 doboz mascarpone
40 dkg tejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg eper
babapiskóta
tej
citromlikőr
A mascarponet kikeverjük cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beledolgozzuk a mascarponet. A babapiskótát citromlikőrös tejbe mártogatjuk, majd lerakjuk egy tál aljára, Rásimítjuk a mascarpone felét, majd eper és ismét piskóta. Erre jön a maradék mascarpone krém. Tetejét eperrel díszítjük. Hűtőben pár óra alatt összeáll és már tálalható is.
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűForraljuk fel a vizet , adjuk hozzá a zsiradékot , cukrot , sót , amikor felforr, adjuk hozzá a lisztet. Addig főzzük amig el nem vállik az edény falától . Tűzről levéve átöntjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű