menu

Családireceptkönyv.hu

Finom szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sárga lapokhoz:

10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

A középső laphoz:

10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

A bevonáshoz:

20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj

Elkészítés:


A sárga lapokhoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (30 × 40 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a kandírozott gyümölcsöt (narancsot és cseresznyét tettem bele). Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporokkal csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

A tészta összeállítása:

sárga lap
krém
színes lap
krém
sárga lap

A tetejét a kétszínű csokoládémázzal díszítjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba “fésülgetjük”.


Finom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütés nélküli krémes
Sütés nélküli krémes

A babapiskóta felét egy tálba tesszük. Rakjuk szorosan egymás mellé, hogy később majd könnyen szeletelhessük. A langyos édes kávé felét rálocsoljuk. A pudingport a cukorral és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duna-hullám
Duna-hullám

1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük. 2. A lisztet a sütőporral összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szedres- citromkrémes szelet
Szedres- citromkrémes szelet

1. A tézstához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Egy kenyérformát kivajazunk és kil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Hét kanalas krémes
Hét kanalas krémes

Az alapanyagokból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, és 2 lapot sütünk belőle. 8 dl tejet felteszünk forrni.a tojássárgáját habosra keverni a cukorral és 1 dl tejjel, és a forrásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk