Családireceptkönyv.hu

Finom szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sárga lapokhoz:

10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

A középső laphoz:

10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

A bevonáshoz:

20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj

Elkészítés:


A sárga lapokhoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (30 × 40 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a kandírozott gyümölcsöt (narancsot és cseresznyét tettem bele). Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporokkal csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

A tészta összeállítása:

sárga lap
krém
színes lap
krém
sárga lap

A tetejét a kétszínű csokoládémázzal díszítjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba “fésülgetjük”.


Finom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Kókuszkrémes szelet
Kókuszkrémes szelet

Kókuszkrémes szelet 4 egész tojást kikeverünk 25 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral vagy vaníliával. Majd hozzáöntünk 1 dl tejet, 1 dl olajat. Jól elkeverjük. Beleszitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Egy tálba tesszük a mézet, a porcukrot, a kakaót és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, és egy kicsit hűlni hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villám krémes
Villám krémes

A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. Zsírozott, lisztezett tepsiben öntjük a...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk