A sárga lapokhoz:
10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A középső laphoz:
10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj
A sárga lapokhoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (30 × 40 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a kandírozott gyümölcsöt (narancsot és cseresznyét tettem bele). Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporokkal csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása:
sárga lap
krém
színes lap
krém
sárga lap
A tetejét a kétszínű csokoládémázzal díszítjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba “fésülgetjük”.
. A tűzön lévő serpenyőbe tegye a tejet, a mézet, a vajat, a tojást és a cukrot, és mindig keverje össze. 2. Miután a cukor megolvadt, öntsük a liszthez, tegyük a citrommal kiolto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk.félbe vágjuk (22/ 35 tepsi méret) A tepsit sütőpapírral kibélelünk, vajjal megkenjük,. A fél szilvákat üregükkel felfelé a tepsiben sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a kakaót, valamint a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának. 2. A mascarponét (vagy a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű