A tésztához
15 dkg margarin
2.5 dl víz
15 dkg finomliszt
6 db tojás
A krémhez
1.2 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
25 dkg margarin
habhoz
3 dl tej
2 csomag habfixáló
90 g tejszínhab por
5 dkg étcsokoládé (a tetejére)
A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: kb. 30x40
Sütés ideje: 15 perc
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag puncs ízű pudingpor 2×3 dl tej pici rum aroma 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós lapok: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozd jól össze, majd felezd el, és két kb. 24 * 36 cm-es (amekkora a tepsid) lapot nyújts ki belőle. Ne ijedj meg, nagyon vékony lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPUNCSOS MÉZES 2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda megosztása27 Nyomtatás • PDF • E-mail Tészta: 50 dkg liszt 6 dkg margarin 16 dkg porcukor 2 tojás 1 teásk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű