A tésztához
15 dkg margarin
2.5 dl víz
15 dkg finomliszt
6 db tojás
A krémhez
1.2 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
25 dkg margarin
habhoz
3 dl tej
2 csomag habfixáló
90 g tejszínhab por
5 dkg étcsokoládé (a tetejére)
A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: kb. 30x40
Sütés ideje: 15 perc
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit, majd belesimítjuk a masszát, és megkenjük lekvárral a tetejét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet, pudingokat, a cukrorral készre főzöm, hagyom hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verem és a kihűlt pudinghoz keverem. Egy kb. 30x23cm - es tepsit kirakok egy sor kekss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Először a tésztát gyúrjuk össze. A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal (a videóban nagy lyukú reszelőn reszeli bele a vajat a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű