A tésztához
15 dkg margarin
2.5 dl víz
15 dkg finomliszt
6 db tojás
A krémhez
1.2 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
25 dkg margarin
habhoz
3 dl tej
2 csomag habfixáló
90 g tejszínhab por
5 dkg étcsokoládé (a tetejére)
A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: kb. 30x40
Sütés ideje: 15 perc
1. A tésztához a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a tojást, végül annyi tejet, hogy egy könnyen kezelhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojáshabba forrón kell beleforgatni a pudingot. 190 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 20-25 Nehézség: Könnyű