Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 db tojás
1 csomag szalakáli
pici só
Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1/2 liter tej
2 kanál kristálycukor
4 púpozott kanál liszt
1 evőkanál kakaó
kevés rum/rumaroma
Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 ek. kakaópor,
1 ek. tej.
Könnyen gyúrható tésztát készítünk, zsírozott tepsi hátulján 3 lapban kisütjük.
A krémhez a tejet, a lisztet, a kristálycukor felfőzzük. Félretesszük hűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük, 2 felé osztjuk. Az egyik felét 1 evőkanál kakaóval, a másik felét kevés rummal/rumaromával ízesítjük.
Megtöltjük a lapokat.
A csokimáz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük amíg hólyagosodni kezd. 2-3 percig forraljuk, 3-5 percig hagyjuk hűlni. Rátesszük a tészta tetejére.
A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kétfelé osztom. Az egyik feléből 3 gombócot csinálok, és a fagyasztóba teszem. A tészta másik felét kinyújtom és zsírozott, lisztezett tepsib...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesHat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz