• 35-50 dkg keksz
• 2 csomag vaníliás puding
• 8 dl tej
• 20 dkg cukor
• 2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
• 3 ek. kakaópor
• 3 ek. olvasztott vaj
• 3-5 ek cukor
• 1-1,5 dl tej
• egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez fél liter tejben 2 ek cukorral megfőzünk 1 csomag pudingot. Én most fehércsokisat főztem. Félig kihűlt állapotban kenjük a piskótára. Utána tetszőleges gyümölcsökkel dís...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral,a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük,óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. Az e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes