A recept Brigitta Ormostól származik, a VALI hagyományos konyhája csoportból
Tészta:
20 dkg liszt
7 dkg búzadara (liszttel lehet pótolni)
9 dkg kristálycukor
2 csapott teáskanál sütőpor
2 csomag vanlíiás cukor
3 db tojás
12,5 dkg olvasztott, lehűtött vaj
Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tejszínhab (jól felverhető)
Díszítés:
tejszínhab ízlés szerint
Sütéshez:
12 db-os muffin forma
12 db muffin papír (kapszli)
A tészta hozzávalóit összekeverjük, nokedli sűrűségű tésztát kapunk.
A muffin papírokba adagoljuk, 200 fokon előmelegített sütőben, ugyanezen a hőfokon, alsó-felső sütéssel sütjük.
Ha megsült, 10 perc hűlés után a kalapot ék alakban kivágjuk és félretesszük.
A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben, a felvert tejszínhabot lazán beleforgatjuk.
A muffinok üregébe töltjük, nyomhatunk rá tejszínhabot, a kalapot rátesszük és megszórjuk porcukorral.
Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...
Elkészítési idő:A piskótát megsütjük. A joghurtot a cukorral, vaníliás cukorral, apróra vágott gyümölccsel összekeverjük. A zselatint a vízzel felfőzzük, belekeverjük a joghurtos gyümölcsbe és ho...
Elkészítési idő: