Családireceptkönyv.hu

Képviselő muffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A recept Brigitta Ormostól származik, a VALI hagyományos konyhája csoportból

Tészta:
20 dkg liszt
7 dkg búzadara (liszttel lehet pótolni)
9 dkg kristálycukor
2 csapott teáskanál sütőpor
2 csomag vanlíiás cukor
3 db tojás
12,5 dkg olvasztott, lehűtött vaj

Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tejszínhab (jól felverhető)

Díszítés:
tejszínhab ízlés szerint

Sütéshez:
12 db-os muffin forma
12 db muffin papír (kapszli)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük, nokedli sűrűségű tésztát kapunk.
A muffin papírokba adagoljuk, 200 fokon előmelegített sütőben, ugyanezen a hőfokon, alsó-felső sütéssel sütjük.
Ha megsült, 10 perc hűlés után a kalapot ék alakban kivágjuk és félretesszük.

A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben, a felvert tejszínhabot lazán beleforgatjuk.

A muffinok üregébe töltjük, nyomhatunk rá tejszínhabot, a kalapot rátesszük és megszórjuk porcukorral.

Képviselő muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Krémek alapvajkrémből
Krémek alapvajkrémből

Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Joghurtkocka
Joghurtkocka

A piskótát megsütjük. A joghurtot a cukorral, vaníliás cukorral, apróra vágott gyümölccsel összekeverjük. A zselatint a vízzel felfőzzük, belekeverjük a joghurtos gyümölcsbe és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Marlenka/ Ihász Józsefné receptje
Marlenka/ Ihász Józsefné receptje

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk