A recept Brigitta Ormostól származik, a VALI hagyományos konyhája csoportból
Tészta:
20 dkg liszt
7 dkg búzadara (liszttel lehet pótolni)
9 dkg kristálycukor
2 csapott teáskanál sütőpor
2 csomag vanlíiás cukor
3 db tojás
12,5 dkg olvasztott, lehűtött vaj
Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tejszínhab (jól felverhető)
Díszítés:
tejszínhab ízlés szerint
Sütéshez:
12 db-os muffin forma
12 db muffin papír (kapszli)
A tészta hozzávalóit összekeverjük, nokedli sűrűségű tésztát kapunk.
A muffin papírokba adagoljuk, 200 fokon előmelegített sütőben, ugyanezen a hőfokon, alsó-felső sütéssel sütjük.
Ha megsült, 10 perc hűlés után a kalapot ék alakban kivágjuk és félretesszük.
A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben, a felvert tejszínhabot lazán beleforgatjuk.
A muffinok üregébe töltjük, nyomhatunk rá tejszínhabot, a kalapot rátesszük és megszórjuk porcukorral.
A kekszet apróra törjük és a vajjal összemorzsoljuk, majd 3-4 evőkanál almalevet adunk hozzá. A masszát belenyomkodjuk egy sütőformába és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.réteg: A ledaralt kekszhez hozza adjuk a 10 dkg vajat v.margarint,10 dkg porcukrot,es annyi tejet,hogy egy jol gyurhato masszat kapjunk,lehetoleg ne ragadjon Ezt a kekszes mass...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Köz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. óva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű