♥ TÉSZTA :
4 tojás,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
15 dkg darál dió,
1 cs. sütőpor,
1 csipet só,
10 evőkanál víz
♥ KRÉM :
3 tojássárgája,
3 evőkanál liszt,
2.5 dl tej,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
♥ Tészta
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.
♥ Krém
A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal, majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.
♥ Összeállítás :
a tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük.
♥ forró vizes késsel szeletelem a sütiket, de a titkuk igazából az, hogy csak egy nap állás után lehet szépen szeletelni őket
A tészta összetevőit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2 db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, tegyünk bele 2-3 ek tejet. A tojásfehérjéket habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és a cukrot habosra verjük. Hozzákeverjük a kakaót és a vizet. A tojásfehérjéből fehér habot verünk ki. A tésztába váltakozva belekeverjük a fehérjéből készített...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. 2.Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. 3.A tésztát 6 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverem majd hozzáadom a sütőport,kakaót,lisztet és az olajat. Majd a tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzáadom a tészt...
Elkészítési idő: kb 85 perc Nehézség: Közepes