Családireceptkönyv.hu

Krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a krémeshez:
- 1 cs. kész mirelit leveles-vajas tészta
- 1 l víz
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 csomag vanília puding (főzős)
- 9 db tojásfehérje (ne ijedjen meg senki, mihez kezd 9 db tojás sárgájával, mert készíthet belőle csörögefánkot, amihez pont csak sárgája kell, és szintén nagyon finom)

Krémes elkészítése:
A tésztát két részre vágjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőbe fektetjük, villával sűrűn megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Ezt a műveletet mindkét lappal elvégezzük. A cukorhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukor felét, és azzal tovább verjük még egy kicsit.

Nagyjából hat deciliter vizet beleöntünk egy lábasba a cukor másik felével, és felforraljuk. Eközben a maradék vízben simára keverjük a pudingporokat (mind a négyet), és ezt a forrásban lévő vízbe öntjük. Egy két perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd egy-két percre ismét visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetjük.

Az egyik lapot óvatosan vágjuk akkora kockákra, amilyen méretű krémeseket szeretnénk. A másik lapra kenjük fel a krémet, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyen eloszlatva, majd helyezzük sorban a tetejére a másik lapból előállított darabkákat. Ezt az egészet célszerű valamilyen sütemény kerettel végezni, hogy a krém a helyén maradjon.

Ezzel készen is volnánk, mehet pár órára a hűtőbe.

Krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Boszorkánymáglya
Boszorkánymáglya

A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: borsági
Tiramisu (Erzsike)
Tiramisu (Erzsike)

A mascarponét, a qimiq-kel simára keverni és a porcukrot óvatosan hozzákeverni. A tejszínt felverni habnak, majd hozzákeverni a mascarponéhoz. A kávé íz intenzitását pedig változ...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fekete  erdő  süti
Fekete erdő süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk