Családireceptkönyv.hu

Krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a krémeshez:
- 1 cs. kész mirelit leveles-vajas tészta
- 1 l víz
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 csomag vanília puding (főzős)
- 9 db tojásfehérje (ne ijedjen meg senki, mihez kezd 9 db tojás sárgájával, mert készíthet belőle csörögefánkot, amihez pont csak sárgája kell, és szintén nagyon finom)

Krémes elkészítése:
A tésztát két részre vágjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőbe fektetjük, villával sűrűn megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Ezt a műveletet mindkét lappal elvégezzük. A cukorhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukor felét, és azzal tovább verjük még egy kicsit.

Nagyjából hat deciliter vizet beleöntünk egy lábasba a cukor másik felével, és felforraljuk. Eközben a maradék vízben simára keverjük a pudingporokat (mind a négyet), és ezt a forrásban lévő vízbe öntjük. Egy két perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd egy-két percre ismét visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetjük.

Az egyik lapot óvatosan vágjuk akkora kockákra, amilyen méretű krémeseket szeretnénk. A másik lapra kenjük fel a krémet, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyen eloszlatva, majd helyezzük sorban a tetejére a másik lapból előállított darabkákat. Ezt az egészet célszerű valamilyen sütemény kerettel végezni, hogy a krém a helyén maradjon.

Ezzel készen is volnánk, mehet pár órára a hűtőbe.

Krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos tejfölös
Pudingos tejfölös

A krém hozzávalókból a tejfelen kívül főzök sürű pépet melyet keverés mellet hagyom teljesen kihűlni majd kanalanként hozzá keverem a tejfelt. A tészta hozzávalókat meggyúrom és...

Elkészítési idő: 1-1.5
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Epres krémes
Epres krémes

Elkészítése: A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ekler fánk
Ekler fánk

A fánk készítése: Elkészítés: Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval és a cukorral. Ha felforrt keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szlovák mézes krémes
Szlovák mézes krémes

Elkészítés: ♥ A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle egy nagy gáztepsi hátulján. ♥ A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk