menu

Családireceptkönyv.hu

ALMAS PUDINGOS KREMES SUTI


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 tojas
20 dkg cukor
25 dkg liszt
1 borospohar olaj
1 borospohar tej
1 kk. szodapor
1 kg alma
fahej (orolt)
2 ek.kakao
csipetnyi so
KREMHEZ:
2 tasak vanilia pudingpor
20 dkg porcukor
1/2 liter tej
20 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:


A tojassargakat a cukorral habosra kavartam,utana hozzaadtam az olajat majd a tejet,utana a citrommal felfuttatott szodaport,majd ezzel is kavartam,utana a lisztet aprankent hozza tettem es legvegul lazan a felvert tojashabot.
Ekkor,egy nagyobb tepsit sutopapirral kibeleltem es megkentem egy kis olajjal.
Kiraktam a tepsi aljat a meghamozott es vekonyra szeletelt almaval.
Meghintettem az almat orolt fahejjal
Erre rea ontottem, kb. a teszta haromnegyed reszet.
A maradek tesztaba bele kevertem a kakaot es rea ontottem a feher tesztara.
Eligazitottam szep marvanyosra es kozepes hofoku sutobe toltam.
Fogpiszkaloval ellenoriztem a sutest.
Langyoson kiboritottam egy nagyobb fadeszkara es lehuztam rola a sutopappirt.
Elkeszitettem a kremet:
Feloldottam a pudingport egy keves tejbe,hozzatettem a maradek tejet es allandoan keverve surure foztem,ugy,hogy ne legyen csomos.
Amig hult a puding,addig a vajat kikevertema porcukorral habosra.
A majdnem kihult pudingot aprankent hozza kavartam a vajas kremhez.
Ezt a vajas pudingos kremet rakentem egyenletesen a teszta almas felere.
A tetejet kakao porral hintem meg

ALMAS PUDINGOS KREMES SUTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
MILLE FEUILLE
MILLE FEUILLE

Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

4 db tojás sárgáját,25 dk porcukorral kikeverni,10 dk meleg vizet,és 10 dk étolajat hozzáadni.Ha már jól kikevertük,hozzáadunk 26 dk lisztet,,1 csg sütőporral,. Ketté vesszük a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Lusta asszony rétese újragondolva
Lusta asszony rétese újragondolva

A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban! A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Madártej krém süteménybe
Madártej krém süteménybe

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarin és a porcukor könnyű, krémesre kevert elegyével.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk