Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ALMAS PUDINGOS KREMES SUTI


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 tojas
20 dkg cukor
25 dkg liszt
1 borospohar olaj
1 borospohar tej
1 kk. szodapor
1 kg alma
fahej (orolt)
2 ek.kakao
csipetnyi so
KREMHEZ:
2 tasak vanilia pudingpor
20 dkg porcukor
1/2 liter tej
20 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:


A tojassargakat a cukorral habosra kavartam,utana hozzaadtam az olajat majd a tejet,utana a citrommal felfuttatott szodaport,majd ezzel is kavartam,utana a lisztet aprankent hozza tettem es legvegul lazan a felvert tojashabot.
Ekkor,egy nagyobb tepsit sutopapirral kibeleltem es megkentem egy kis olajjal.
Kiraktam a tepsi aljat a meghamozott es vekonyra szeletelt almaval.
Meghintettem az almat orolt fahejjal
Erre rea ontottem, kb. a teszta haromnegyed reszet.
A maradek tesztaba bele kevertem a kakaot es rea ontottem a feher tesztara.
Eligazitottam szep marvanyosra es kozepes hofoku sutobe toltam.
Fogpiszkaloval ellenoriztem a sutest.
Langyoson kiboritottam egy nagyobb fadeszkara es lehuztam rola a sutopappirt.
Elkeszitettem a kremet:
Feloldottam a pudingport egy keves tejbe,hozzatettem a maradek tejet es allandoan keverve surure foztem,ugy,hogy ne legyen csomos.
Amig hult a puding,addig a vajat kikevertema porcukorral habosra.
A majdnem kihult pudingot aprankent hozza kavartam a vajas kremhez.
Ezt a vajas pudingos kremet rakentem egyenletesen a teszta almas felere.
A tetejet kakao porral hintem meg

ALMAS PUDINGOS KREMES SUTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Mézes krémes
Mézes krémes

A hozzávalókat összevegyítem. 5 percig, gőz felett habosra keverem, még melegen hozzáadom a lisztet. 4 cipót formálok. 15 percig pihentetem, vékonyra kinyújtom és a tepsi hátulján,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
HABOS TÚROS SÜTI
HABOS TÚROS SÜTI

A teszta hozzavaloit gyurjuk ossze,ha kemeny,akkor potoljuk keves tejfollel Addig gyurjuk ameddig nem ragad a kezumkhoz Kinyujtjuk,es egy kiolajozott,lisztezett tepsibe simitjuk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jugoszláv krémes
Jugoszláv krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Párizsi csokikrém
Párizsi csokikrém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk