A tésztához
250 g búzaliszt (BL55),30 g vaj,30 g porcukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 teáskanál kakaópor - holland,1 csipet só,60 ml Marsala bor
A szélek kenéséhez
1 db tojásfehérje
A krémhez
800 g ricotta,200 g porcukor,1 db citrom reszelt héja
200 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
A végekre
pisztácia - zöld
Az eredeti cannoli ricottával készül, de van aki mascarponéval készíti el, hát én is így tettem, mert valahogy a 2 hét alatt most nem sikerült egyik üzletben sem ricottát vennem. Így a receptben ricottát írok, de ha nincs, nyugodtan lehet helyette mascarpone, ugyanolyan finom lesz a sütemény. A tölteléket érdemes a fogyasztás előtt beletenni, mert megpuhul a tészta tőle. Mondjuk, itt hozzátenném, én betöltöttem az egészet, és a hűtőbe tettem, míg elfogy. Nekem jobban bejött másnap, mikor már kissé felpuhult a tészta a krémtől.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percig pihenni.
Ezután lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. Ha kinyújtottuk keresünk egy 8-10 cm átmérőjű kerek kiszúrót vagy poharat és kiszaggatjuk a köröket.
Habroló formára tekerjük szorosan. A tojásfehérjével érdemes a széleket lekenni, és jól összetapasztani. A széleit jól lenyomva, hogy összeragadjanak, különben sütés közben kinyílik.
Forró olajba tesszük, és szép barnára sütjük őket (gyorsan sülnek, sütés közben a rolóformákról lejön a tészta ezt ki is vehetjük, míg megsülnek, majd mehet rá a következő adag tészta, ha már nem forró.)
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és egy habzsák (zacskó) segítségével a rolóba nyomjuk. A végeit lehet csokoládéba, darabolt pisztáciába mártani.
Majd megszórjuk kevés porcukorral.
A konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű4 tojásos kakaós piskótát sütünk. Megkenjük lekvárral. A tejet a pudingporral megfőzzük, ha kihűlt a krém többi hozzávalójával habosra keverjük. Rákenjük a piskótára és eper darab...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral bélelt kb 30...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű