A tésztához
250 g búzaliszt (BL55),30 g vaj,30 g porcukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 teáskanál kakaópor - holland,1 csipet só,60 ml Marsala bor
A szélek kenéséhez
1 db tojásfehérje
A krémhez
800 g ricotta,200 g porcukor,1 db citrom reszelt héja
200 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
A végekre
pisztácia - zöld
Az eredeti cannoli ricottával készül, de van aki mascarponéval készíti el, hát én is így tettem, mert valahogy a 2 hét alatt most nem sikerült egyik üzletben sem ricottát vennem. Így a receptben ricottát írok, de ha nincs, nyugodtan lehet helyette mascarpone, ugyanolyan finom lesz a sütemény. A tölteléket érdemes a fogyasztás előtt beletenni, mert megpuhul a tészta tőle. Mondjuk, itt hozzátenném, én betöltöttem az egészet, és a hűtőbe tettem, míg elfogy. Nekem jobban bejött másnap, mikor már kissé felpuhult a tészta a krémtől.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percig pihenni.
Ezután lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. Ha kinyújtottuk keresünk egy 8-10 cm átmérőjű kerek kiszúrót vagy poharat és kiszaggatjuk a köröket.
Habroló formára tekerjük szorosan. A tojásfehérjével érdemes a széleket lekenni, és jól összetapasztani. A széleit jól lenyomva, hogy összeragadjanak, különben sütés közben kinyílik.
Forró olajba tesszük, és szép barnára sütjük őket (gyorsan sülnek, sütés közben a rolóformákról lejön a tészta ezt ki is vehetjük, míg megsülnek, majd mehet rá a következő adag tészta, ha már nem forró.)
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és egy habzsák (zacskó) segítségével a rolóba nyomjuk. A végeit lehet csokoládéba, darabolt pisztáciába mártani.
Majd megszórjuk kevés porcukorral.
1 A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. 2 A tésztát a hosszabbik ol...
Elkészítési idő: kb.:1,5 óraAz alaphoz Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő egy 22 cm-es tortaformát. Törjük össze a kekszet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat és a cukrot...
Elkészítési idő: 15 +15 percmálnát óvatosan leöblítjük. A tepsit (25 x 25 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitálju...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. Három vékony, 20×30 cm-es lapot sütünk kivajazott tepsiben, 180 fokon, kb. 15...
Elkészítési idő: 75 perc