Kókuszos süti-a család Bontynak hívja smile hangulatjel
Hozzávalók a tésztához: 20x25 cm-es tepsihez.
- 4 tojás,
- 13 evőkanál kristálycukor,
- 1 dl olaj,
- 1 dl tej,
- 13 evőkanál sima liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 1 evőkanál tej.
A krémhez:
- 5 dl tej,
- 5 evőkanál cukor,
- 3 evőkanál liszt,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 20 dkg kókuszreszelék.
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé,
- 1 evőkanál olaj.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen).
2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük - közepesen sűrű legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
4. A csokoládét az olajjal olvasztjuk fel és rásimítjuk a tésztára. Megszórtam egy kis tortadarával.
Nálam dupla adagból készült gáztepsiben.
Jó étvágyat kívánok!
A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő:A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a felaprított csokoládét elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a tojást, az olajat. Legvégül hozzáadjuk a céklapürét. A...
Elkészítési idő:A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot Ha összeállt a tészta kétfelé...
Elkészítési idő: 20 perc