A tésztához
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj
12 g sütőpor
12.4 dkg búzaliszt (BL55)
12.4 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 evőkanál étolaj
A piskótalaphoz
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
10 dkg kristálycukor
0.4 dl víz
0.4 dl étolaj
1 teáskanál sütőpor
6.4 dkg búzaliszt (BL55)
6.4 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
A forma kikenéséhez
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A krémhez
2 db pudingpor (puncs ízű)
7.4 dl 1,5%-os tej
3 evőkanál kristálycukor
25 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 db vaníliás cukor - bourbon
2 evőkanál rum - barna
A bevonáshoz
30 dkg étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
Az őzgerinc formát ecsettel vékonyan bekenem és liszttel beszórom.
A tojások sárgáját a fele cukorral kihabosítom.
Az olajat és a vizet beleöntöm a kihabosított tojás sárgájába és elkeverm.
A kétféle lisztet és a sütőport egy tálba mérem és összekeverem.Belekeverem az olajos masszába.
Elfelezem a masszát két külön edénybe. Az egyikbe belekeverem a kakaót és az 1 evőkanál olajat.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverem. Megfelezem a tojáshabot és felét az egyik, felét a másik masszába keverem.
Külön-külön beleöntöm az őzgerinc formába és 180 C fookon kb 40 percig sütöm.
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzöm és kihűtöm.
A margarint a porcukorral kihabosítom, majd apránként hozzáadom a pudingot is. Vaníliás cukorral és rummal ízesítem.
A piskóta laphoz az előzőek szerint tésztát készítek. 38x23 cm-es sütőpapíros lemezre kenem. 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
Ha kisült az őzgerinc, még melegen kiborítom a formából.
Ha kihült a tészta, a forma bordamélyedéseinél felszeletelem.
A piskóta lapot megkenem krémmel.A két különbőző rudat felválva egymáshoz "ragasztom" a krémmel.
A maradék krémet a rudak tetejére kenem.Hűtőbe teszem 2 óra hosszára.
A csokoládét vízgőzön felolvasztom és a süteményre öntöm.
Ha megdermed a csokoládé, felszeletelem.
1. A képviselőfánk- vagy más néven égetett tésztához 2,5 dl vizet felforralunk a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erőteljesen addig keverj...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes1. A tésztához a tojások sárgáját először a porcukorral, majd a margarinnal és végül a 1,5 dl vízzel jól kikeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes