menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj
12 g sütőpor
12.4 dkg búzaliszt (BL55)
12.4 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 evőkanál étolaj

A piskótalaphoz

2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
10 dkg kristálycukor
0.4 dl víz
0.4 dl étolaj
1 teáskanál sütőpor
6.4 dkg búzaliszt (BL55)
6.4 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)

A forma kikenéséhez

2 evőkanál étolaj
2 evőkanál búzaliszt (BL55)

A krémhez

2 db pudingpor (puncs ízű)
7.4 dl 1,5%-os tej
3 evőkanál kristálycukor
25 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 db vaníliás cukor - bourbon
2 evőkanál rum - barna

A bevonáshoz

30 dkg étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)

Elkészítés:


Az őzgerinc formát ecsettel vékonyan bekenem és liszttel beszórom.

A tojások sárgáját a fele cukorral kihabosítom.

Az olajat és a vizet beleöntöm a kihabosított tojás sárgájába és elkeverm.

A kétféle lisztet és a sütőport egy tálba mérem és összekeverem.Belekeverem az olajos masszába.

Elfelezem a masszát két külön edénybe. Az egyikbe belekeverem a kakaót és az 1 evőkanál olajat.

A tojások fehérjét a maradék cukorral felverem. Megfelezem a tojáshabot és felét az egyik, felét a másik masszába keverem.

Külön-külön beleöntöm az őzgerinc formába és 180 C fookon kb 40 percig sütöm.

A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzöm és kihűtöm.

A margarint a porcukorral kihabosítom, majd apránként hozzáadom a pudingot is. Vaníliás cukorral és rummal ízesítem.

A piskóta laphoz az előzőek szerint tésztát készítek. 38x23 cm-es sütőpapíros lemezre kenem. 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.

Ha kisült az őzgerinc, még melegen kiborítom a formából.

Ha kihült a tészta, a forma bordamélyedéseinél felszeletelem.

A piskóta lapot megkenem krémmel.A két különbőző rudat felválva egymáshoz "ragasztom" a krémmel.

A maradék krémet a rudak tetejére kenem.Hűtőbe teszem 2 óra hosszára.

A csokoládét vízgőzön felolvasztom és a süteményre öntöm.

Ha megdermed a csokoládé, felszeletelem.

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
GYÜMÖLCSÖS SAJTTORTA
GYÜMÖLCSÖS SAJTTORTA

1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának. 2. A mascarponét (vagy a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Hatlapos
Hatlapos

1 A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. 2 Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mimóza szelet, citromos
Mimóza szelet, citromos

A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrok, majd 4 lapot sütök (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-f...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Almás máglyarakás kiflivel
Almás máglyarakás kiflivel

A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgáját a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk