Tészta (2x):
350 gbúzafinomliszt
80 gvaj
100 gkristálycukor
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálfahéjas cukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
csipet só
250 mltej
Krém:
500 mltej
2 csomagtejszínes puding (Dr.Oetker Eredeti puding tejszínes)
150 gkristálycukor
50 gvaj
250 gmascarpone
Öntet:
100 gétcsokoládé
2 ev. kanálnapraforgóola
A vajat a cukorral egy edénybe tesszük és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a fahéjas cukrot, majd a mézzel felvert tojást. Alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a tejet.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon addig sütjük, amí a tészta el nem kezd leválni a tepsi oldaláról. Mivel két adag tésztára van szükség, a fenti menetet kétszer ismételjük meg.
A tejből és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Levesszük a tűzről, és még melegében belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
A vajat a mascarpone sajttal együtt habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
Az egyik sült tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a másik tésztalapot, végük az egészet konyhai fóliával letakarjuk. A sütemény legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A csokiöntethez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és belekeverjük az olajat.
Megvárjuk, míg az öntet megköt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Kikeverem a tojásokat a cukorral. Hozzáadom a mézet, kakaót, vajat, 1 ek tejet és GŐZ fölött, folyamatosan keverve 5 percig főzöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd a tojásos masszához keverjük az olajjal együtt. Végül beleforgatj...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk. A piskóta: Szétválasztjuk...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: NehézElkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű