Családireceptkönyv.hu

Flamingó szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1db tojás
1dkg szalakáli
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
♥ KRÉM:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
(vagy 1,5 csomag vanília puding 6 dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)

Elkészítés:


A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
Mindenképpen hagyjátok állni egy napot!
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
(A tésztalapok nálam normál gáztepsi méretűben készültek, sütőpapíron, de nem baj, ha nem lesz ekkora.
Rövid ideig sütöttem 170-180 fokon.)

Flamingó szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília krémmel töltött ekler
Vanília krémmel töltött ekler

A tészta: Tegyük egy edénybe a vizet, az olajat és a sót. Addig kavargassuk, míg felfő, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet, úgy, hogy egyenletes, csomómentes legy...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: janos
Šareni rolat s pudingom i džemom
Šareni rolat s pudingom i džemom

Način pripreme: Prva kora: umutiti 5 jaja, dodati 5 šoljica šećera, jednu šoljicu mleka (od litar mleka koje treba pripremiti), 1 šoljicu ulja i jedan prašak za pecivo. Druga ko...

Elkészítési idő: 2 1/2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hólabda recept
Hólabda recept

1 A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2 A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk