♥ TÉSZTA:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1db tojás
1dkg szalakáli
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
♥ KRÉM:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
(vagy 1,5 csomag vanília puding 6 dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
Mindenképpen hagyjátok állni egy napot!
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
(A tésztalapok nálam normál gáztepsi méretűben készültek, sütőpapíron, de nem baj, ha nem lesz ekkora.
Rövid ideig sütöttem 170-180 fokon.)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és/vagy 12 órát pihentetjük. Ezek után négyfelé vesszük és vékonyra nyújtva a tepsi hátulján kisütjük, amit előre meglisztezünk. A nyújtótáblát is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű