♥ TÉSZTA:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1db tojás
1dkg szalakáli
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
♥ KRÉM:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
(vagy 1,5 csomag vanília puding 6 dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
Mindenképpen hagyjátok állni egy napot!
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
(A tésztalapok nálam normál gáztepsi méretűben készültek, sütőpapíron, de nem baj, ha nem lesz ekkora.
Rövid ideig sütöttem 170-180 fokon.)
A vajat, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül belekeverjük a tejet. A tojásfehérjét habbá verjük, a kétféle lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal, majd gyorsan dolgozd össze a sóval, a liszttel, a tojással, az ecettel és a tejföllel. Leh...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű