menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 db tojás, 4 evőkanál méz (100 g), 100 ml tejföl

Krémhez:
3 db tojás sárgája, 3 evőkanál cukor (80 g), 1 csomag vaníliás cukor, 3 púpozott evőkanál liszt (90 g), 7 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál rum

Tetejére:
20 dkg olvasztott csokoládé



Elkészítés:


A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük.
(míg pihen a tészta én a főzött krémet elkészítem, mert míg megsülnek a lapok ki is hűl, és folytathatom az összeállítással egyből)
Elkészítjük a krémet is. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük,
hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és apránként hozzáadagolva a tejet folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.És akkor letelt a pihi süthetjük a lapokat.A lapokat egyesével kés vastagságúra nyújtjuk
majd jól megzsírozott vagy sütő papiros tepsi hátlapján (én a sütő papiros verzióval sütöm a lapokat)
170 fokon 7-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
Ha megsültek a lapok a vajat a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a rumot is majd a kihűlt krémmel alaposan kikeverjük.
A lapokat egymásra téve megtöltjük a krémmel, úgy hogy az első, második illetve a harmadik lapra krémet kenünk, a legfelső negyedik lapra kerül az olvasztott csokoládé, amit hagyunk megszilárdulni, majd forró vízbe mártott (papírkéztörlőn letörölt) késsel felvágunk. (így nem törik a csokoládé a tetején)



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Eperkrémes piskótatekercs
Eperkrémes piskótatekercs

Piskótatekercs: A piskótához a tojásokat a cukorral egyben felverjük, alaposan kihabosítjuk. Ezután egy spatulával apránként elkeverjük benne az átszitált kakaós lisztet. Ezt a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Violetta szelet
Violetta szelet

Tészta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Négylapos-kávékrémes szelet
Négylapos-kávékrémes szelet

A lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csoma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar zabkeksz
zabkeksz

összegyúrod sütőbe 200 fok 10 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk