50 dkg háztartási keksz,
15 dkg cukor (lehet több is),
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaópor,
kb. 5 dl tej,
15-20 dkg vaj.
A kávéhoz
4-5 evőkanál cukor,
nescafe vagy kávé, ki milyen erősen szereti.
Tetejére
tejszínhab,
tetszőleges gyümölcs darabok (el is maradhat).
Tálaláshoz
tejszínhab
A cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, apránként beleöntjük a tejet állandó kevergetés mellett és feltesszük főlni. Kevergessük, mert leég! Ha jó krémes állagú, beletesszük a vajat. Simára keverjük.
A keksz egy részét kissé beáztatjuk a meleg kávéba. Egy tál vagy tortaforma (levehető oldalú) aljára egy sor kekszet rakunk, leöntjük a krém egy részével. Ezt addig folytatjuk, amíg a keksz el nem fogy! A tetejére krém kerül. Kihűtjük és habrózsákkal, gyümölcsdarabokkal (el is maradhat) díszítjük. Hűtőben tároljuk!
Úgy szeleteljük, mint a tortát. Minden adagra tejszínhabot nyomunk.
Végy elő egy mélyebb lábast, majd a liszt és a tojások kivételével mérj ki és tölts bele mindent, aztán gyújts alájuk és kezdd el kevergetni. Amikor elkezd forrni, adagold hozzá a...
Elkészítési idő: 150perc Nehézség: KönnyűA három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥TÉSZTA: Az 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes