Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Epres rizs Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 30 -40 perc
Adag: 12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 zacskó előfőzött rízs

50 dkg eper

0,5 dl tej

3 tojás

15 dkg cukor

1-2 vaníliás cukor

1 ek kocsonyásító

Elkészítés:


A rizsát megfőzzük vízben.A tojás sárgáját elkeverjük cukorral és a fehérjét felverjük habbá. Aztán leszűrjük a rizsát és fél liter tejbe vissza tesszük a tűzre.Folytonos keverés közben hozzá adjuk a cukros tojás sárgát és még cukrozhatjuk.Megvárjuk míg kihűl és belekeverjük a tojások felvert habját.
Közben az epreket feldaraboljuk kb 15-20 szemet hagyunk egészbe a többit pedig összetörjük és megfőzzük dzsemnek.Egy nagy jénai aljára teszünk egy kis rizsát és körbe rakjuk a felszeletelt eprekkel.Aztán a kihűlt eperdzsemből is teszünk a tetejére, amihez 1 ek zselésítőt kevertünk.Szépen sorba ezt megismételjük és a végén szépen díszítjük eperszeletekkel.Ennyi az egész és fél óra alatt megvan.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom csemege, lehűtve .

Epres rizs Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Busch Andi sütije
Busch Andi sütije

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Borcsi szelet
Borcsi szelet

Elkészítési idő: 8-10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mandulakrémes meggyes pite
Mandulakrémes meggyes pite

A tészta hozzávalóit összegyúrom és fóliázva mehet a hűtőbe. A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem a meggy kivételével az összes többi hozzávalót. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes Diós Süti
Gluténmentes Diós Süti

A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk