1 zacskó előfőzött rízs
50 dkg eper
0,5 dl tej
3 tojás
15 dkg cukor
1-2 vaníliás cukor
1 ek kocsonyásító
A rizsát megfőzzük vízben.A tojás sárgáját elkeverjük cukorral és a fehérjét felverjük habbá. Aztán leszűrjük a rizsát és fél liter tejbe vissza tesszük a tűzre.Folytonos keverés közben hozzá adjuk a cukros tojás sárgát és még cukrozhatjuk.Megvárjuk míg kihűl és belekeverjük a tojások felvert habját.
Közben az epreket feldaraboljuk kb 15-20 szemet hagyunk egészbe a többit pedig összetörjük és megfőzzük dzsemnek.Egy nagy jénai aljára teszünk egy kis rizsát és körbe rakjuk a felszeletelt eprekkel.Aztán a kihűlt eperdzsemből is teszünk a tetejére, amihez 1 ek zselésítőt kevertünk.Szépen sorba ezt megismételjük és a végén szépen díszítjük eperszeletekkel.Ennyi az egész és fél óra alatt megvan.
Nagyon finom csemege, lehűtve .
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fóliázva mehet a hűtőbe. A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem a meggy kivételével az összes többi hozzávalót. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű