Családireceptkönyv.hu

Epres rizs Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 30 -40 perc
Adag: 12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 zacskó előfőzött rízs

50 dkg eper

0,5 dl tej

3 tojás

15 dkg cukor

1-2 vaníliás cukor

1 ek kocsonyásító

Elkészítés:


A rizsát megfőzzük vízben.A tojás sárgáját elkeverjük cukorral és a fehérjét felverjük habbá. Aztán leszűrjük a rizsát és fél liter tejbe vissza tesszük a tűzre.Folytonos keverés közben hozzá adjuk a cukros tojás sárgát és még cukrozhatjuk.Megvárjuk míg kihűl és belekeverjük a tojások felvert habját.
Közben az epreket feldaraboljuk kb 15-20 szemet hagyunk egészbe a többit pedig összetörjük és megfőzzük dzsemnek.Egy nagy jénai aljára teszünk egy kis rizsát és körbe rakjuk a felszeletelt eprekkel.Aztán a kihűlt eperdzsemből is teszünk a tetejére, amihez 1 ek zselésítőt kevertünk.Szépen sorba ezt megismételjük és a végén szépen díszítjük eperszeletekkel.Ennyi az egész és fél óra alatt megvan.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom csemege, lehűtve .

Epres rizs Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel (30 db), és elkészítjük a rá való krémet. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Piskótaszelet
Piskótaszelet

Piskótarolád készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krémes- leveles tésztából
Krémes- leveles tésztából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
Nanaimo szelet
Nanaimo szelet

Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverjük h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk