10 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 tk sütőpor
10 dkg nádcukor
só
10 dkg keserű csokoládé
1 dl olívaolaj
2 tojás
12 dkg sült céklapüré pink krém
25 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű)
12,5 dkg natúr krémsajt
5 dkg porcukor
1 lime héja
1 vaníliarúd
3 dkg céklapüré
A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a felaprított csokoládét elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a tojást, az olajat. Legvégül hozzáadjuk a céklapürét. A száraz és nedves anyagokat összekeverjük, de ne keverjük túl. A muffin formákat kiolajozzuk, tehetünk bele sütőpapírt is. A formába kanalazzuk a tésztát, de csak a kétharmadáig, mivel a sütőportól feljön a tészta. 180 fokon 30 percig sütjük.
Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet: összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a porcukrot, a reszelt lime héjat, a vaníliát, és a céklapürét. A masszát habzsákba töltjük és a hűtőbe tesszük pihenni. Csak akkor díszítjük a sütiket, amikor a tészta már teljesen kihűlt.
A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral. Egy nagy lábosban összekeverjük a cukros tojássárgáját a mascarponével amíg krémes nem lesz, utána lassan hozzá keverjük a felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, ez előzőekbe keverjük. A kemény habb...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és feltesszük főni. Folyamatosan kavargatjuk, addig főzzük, amíg elkezd szirupossá válni. Hozzáadjuk a darált diót és még egy percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű