Epres-habos szelet.
Hozzávalók:
8 db..tojás,
8 ek. porcukor,
8 ek.liszt,
1 cs. sütőpor.
Krém:
3 cs. szamócaízű ízű puding,/főzős/
8 dl. tej,
25 .dkg.vaj,
20 dkg. porcukor,
cukor ízlés szerint.
1 kg. eper.
Tetejére:
Félbevágott eperszemek-30 db.
5 dl. hulala-növényi habalapanyag
.
A tésztának valókból sütöttem egy piskótát.
A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz. A 15 db. egész szamóca kivételével a többit botmixerrel pépesítettem és azt is robotgéppel a krémhez adtam.
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.
A hulalát kemény habbá vertem, és rákentem a krém tetejére.
Kicsit betettem a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteltem.
Minden szelet tetejére a lecsöpögtetett fél szamócát tettem díszítésként. Tepsi: 35x30
Jó étvágyat kívánok.
https://pitemania.blogspot.com/2017/11/almas-kremes-piskota.html https://www.oetker.hu/hu-hu/recept/r/almas-kremes.html Előkészítés: A töltelékhez az almát megmoss...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepestejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) tá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva. Elfelezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát két darabra vágom. Megsütöm az egyiket 180 fokon előmelegített sütőben. Utána a másik tésztát hat kockára vágom és mehet sülni. Hagyom kihűlni őket. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű