Családireceptkönyv.hu

Paradicsom szelet


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
15 evőkanál olaj
15 evőkanál porcukor
15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
1 teáskanál szalakáli, vagy szódabikarbóna
1 tojás
kb. 55 dkg liszt

Krém:
0,5 l tej
8 evőkanál búzadara (gríz)
25 dkg sütőmargarin
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cuko
reszelt citromhéj
savanykás lekvár( én szilvát használtam)

Elkészítés:


A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

A lapokat 180 fokos sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.

A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét megszórjuk porcukorral és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. (Én olvasztott csokival vontam be a tetejét)

Paradicsom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: jaci
Tú­ró­pite
Tú­ró­pite

1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben fél órát. 2. Közben készítsd el a tölteléket 3. Válaszd ketté a tésztát. Nyújtsd ki az egyik felét, és tedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós. mindent bele süti
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Túrós. mindent bele süti

A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nanuka szelet
Nanuka szelet

A piskóta tetejére egyenletesen elkenni, tetejére csokit reszelni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Vasárnapi krémes
Vasárnapi krémes

A krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt. A leveles tésztát kien...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk